Sist uke ble siste modul i Delkurs 2 av Grasrottrenerutdannelsen gjennomført på Jorekstad.

 

Tidligere i år ble Delkurs 1 av totalt fire Delkurs gjennomført på Jorekstad, hvilket er et ledd i utdanningen til Grasrottrener. Kjært barn har mange navn, men dette har tidligere blitt betegnet både som Trener 1 og C-Lisens. I dag heter det første nivået innen NFF sin trenerutdannelse Grasrottrener, og den består av fire ulike Delkurs. Ferdig fullført og bestått Grasrottrenerutdannelse gir mulighet for å søke videre opptak på UEFA B-Lisens.

Det som er flott med disse kursene er at trenere innen barne- og ungdomsfotballen møtes på tvers av klubber i distriktet og det blir en god arena for påfyll av kunnskap og ikke minst gode diskusjoner om rollen som trener. Enkelte har holdt på lenge, mens andre en nye i ”gamet”, og dermed skjer det en ikke ubetydelig erfaringsutveksling når trenere møtes. På dette viset bygger man også en trenerfamilie og man vi håper at det gjøre noe med folk, når man faktisk velger å ta en formell utdannelse i regi av NFF. På Delkurs to har deltakere både fra FF, LKFK og Lillehammer FK møttes, og dette er god samhandling i praksis.

Det spesielt flotte med slike kurs, er at de er meget praktisk orientert, fremfor at man møtes, ser på slides i power-point, drikker kaffe og er innendørs. Her er det ut på feltet i praktisk trening, og det er spesielt Forsvaret som historisk sett sverger til denne type kursing. Dermed unngår vi kurs som bare ”snakker om”. Her må man også gjøre!

FF web takker alle lag og spillere som stilte på som objekter alle tre dager. Uten dere, intet kurs!

Til slutt takker vi NFF Indre Østland som valgte Jorekstad som base og Faaberg Fotball som vertskap for Delkurs 2.