Sist helg tok Begeistringsutvalget turen til Trondheim for sin årlige studietur. Denne tradisjonen har nå pågått noen år, og årets tur skulle vise seg å bli en fulltreffer av de sjeldne.

Besøk hos Nardo og Ranheim

I Trondheim stod to besøk på agendaen. Lørdag besøkte vi Nardo og dette er en bydelsklubb som har overlevd i flere år i gammel 2. divisjon uten de største budsjettene. Besøket skulle vare i om lag en time, men vi ble i tre timer! Verdifulle samtaler, erfaringsutveksling og diskusjoner gjorde at tiden gikk svært raskt unna.

På søndag stod Markedssjef i Ranheim, Peder Winsnes, klar til å ta imot oss på Ranheims hjemmebane; EXTRA Arena. Det ble nok et verdfullt besøk, hvor vi lærte mye og plukket opp en god del av den Trønderske fotballsjelen.

Lavbudsjettsklubber

Begge klubbene var nøye utvalgt og selv om de spiller på høyere nivåer, er dette ikke veldig relevant for om vi skal avlegge dem et besøk. Vi velger ut klubber som gjerne har lavere budsjetter enn konkurrentene, ikke er de største og som i tillegg har en plattform og verdigrunn som er gjenkjennbar for Faaberg Fotball.

Begge besøkene ble svært vellykkede, og vi takker for den flotte velkomsten som ble oss til del i Trondheim.

Effektiv samlingshelg

Formålet med turene er å gå igjennom utvalgets aktiviteter samt at man ser inn i ”glasskulen” for det kommende året. Dermed blir det gjort et stort stykke arbeid som komprimeres ned til en helg. NSB ble det foretrukne alternativet denne gangen, og det ble jobbet betydelig på toget begge veier, dog uten at alt for mange forretningshemmeligheter ble avslørt for de øvrig reisende.

Begeistringsutvalget har gjennom helgen lagt ned om lag 50 timer med arbeid, og dermed er en slik komprimert helg på nivå om ett menneske skulle jobbet heltid i overkant av en uke. Dermed er vår årlige samlingshelg svært effektiv. En tilleggsverdi er selvfølgelig også at utvalget bygger relasjoner internt, blir enda bedre kjent, har det fantastisk morsomt og ikke minst får påfyll av inspirasjon og energi. Vi fikk alt i Trondheim, men vi kan også berolige alle med at de mest gærne påfunnene foreløpig er lagt på vent.

Vi kan imidlertid love masse sprell også i 2019!