Stor aktivitet og tettpakket program under helgens jubileumsfeiring. Det er smått fantastisk hva man kan få til på dugnad når folk trekker i lag.

 

Tjuvstart på fredag kveld

Lørdag 21. september passerte Faaberg Idrettslag (FIL) 100 år. Vi varmet opp allerede fredag kveld, hvor den årlige flomlyskampen med røyk og bluss var fremskyndet en uke. Som en ekstra gest overfor våre sponsorer, arrangerte vi her en samling i forkant av kampen. Her var det en paneldebatt for samarbeidspartnere og inviterte gjester, og den ble ledet av Jørn Dissen. I panelet satt tre spillere fra det legendariske 85-laget. Det betyr ikke at vi står fast i historien, men det er naturlig å se litt tilbake når man feirer 100 år.

Begeistringsutvalget har siden oppstarten sommeren 2013 drømt om å kunne by på varm mat før en hjemmekamp. Det var dermed stor stemning, kryss i taket og almanakken og nesten en tåre i øyekroken, når dette endelig kunne skje. Jorekstad sine nye lokaler muliggjør nemlig dette. Etter en flott debatt i go`stolene, kom det Lasagne på bordet og dermed kunne våre gjester ikke bare få åndelig påfyll, men også mette magen. Deretter var det kamp, og den kunne man sågar se inne om man ønsket. Vi registrerte, ikke overraskende, at den nye verandaen var et optimalt sted for å få med seg nok en hjemmeseier for Faaberg sitt A-lag. Det er smått fantastisk hva rammebetingelser, dvs. infrastruktur har å si for det produktet man kan tilby samarbeidspartnere og øvrige gjester. Fredag kveld var i så måte en drøm som gikk i oppfyllelse, og vi tror ikke det er alt for mange klubber på nivå fem, som har et så komplett anlegg som FIL.

Kulverten som markedsplass

En annen flott effekt av utbyggingen av Jorekstad AS er den nye Hovedinngangen til Jorekstad Stadion. Det er en flott kulvert som byr på flere hundre kvadrat med boltreplass. Konseptet på dagtid var å få fram at det skjer en del annet enn fotball og håndball på Fåberg/Jørstadmoen. Faabergs visjon er «der samhandling skaper resultater» og hva er vel dermed mer naturlig enn at vi la opp til samhandling når vi hadde bursdag? Flere ulike lag og foreninger var til stede, og dette så ut til å engasjere barna.

Ekstra gledelig var det også at MENT lanserte sitt jubileumsprodukt til ære for FIL, og vi er personlig svært godt fornøyd med resultatet. Det er på sin plass å rette en stor takk til MENT for at de i en hektisk hverdag og med tallrike forespørsler valgte å prioritere FIL sin 100 års feiring. Produktet er en «one off» og det er kun mulig å bestille det frem til 31. desember. Vi kommer tilbake igjen med en egen sak på våre websider om dette.

Ut over dette var det også stor aktivitet på banene hvor det både var Fellestrening i regionen for G12 og Terje Skjeldestad sin keeperskole.

Fest på kvelden for en vital 100 åring

Når barna hadde fått sitt, var det naturlig at de voksne også fikk sitt. På kvelden var det klart for stor jubileumsfest i Idrettshallen. I underkant av 200 personer var til stede og det ble en fantastisk markering med god mat, godt drikke og tilhørende gode samtaler. Her var det mange som ikke hadde sett hverandre på flere år, og praten gikk ut i de små timer, akkurat slik den skal gjøre på slike samlinger.

Vi benytter anledningen til å takke for alle taler og bidrag i fra scenen, og ikke minst gode ord fra både Idrettskretsen og Ordføreren.

Vi er helt enige i det vår Ordfører sa, nemlig at det er en vital 100 åring som feirer dag. Vi takker alle som har bidratt til de første 100 og vi gleder oss til fortsettelsen.