FF web tok en prat med Magnus Kornby som nok et år har stålkontroll på den tradisjonsrike 4. dags festen på Jorekstad.

Mange har sett Magnus Kornby i aktivitet under Faaberg-Turneringen, og da gjerne kjørende på en ATV. Han har i flere år hatt ansvar for logistikk, og sørger for at våre gjester får de varene de ønsker i de mange kioskene. Tradisjonen tro, blir nå motoriserte kjøretøy byttet ut med dansesko, og 28. desember er det igjen klart for fest.

Magnus mener selv at han har vært med rundt 4. dags festen i en seks til syv år. Han trekker frem at det er hyggelig å treffe mange glade mennesker denne kvelden i desember. I tillegg er det inspirerende at vi som et Idrettslag klarer å arrangere dette hvert år, og at det bærer seg. Vi har holdt på i over 30 år, og sorte tall er normen. Magnus er tydelig på at en dansefest er nærmere Faabergs sjel enn tivoli.

Årets band er Get Rhythm, Jutullaget og Contiki. Dermed er det et sterkt lokalt innslag under årets fest. Jutullaget har røtter og tilhørighet til Gudbrandsdalen. Get Rhythm er basert i Gausdal, og de har bidratt ved tidligere anledninger. Det tredje bandet er Contiki, og de har utspring i et band som har spilt på 4. dags festen tidligere.

Magnus påpeker at man i år ønsker å fange enda flere, i og med at det er tre band fremfor to. FIL er også 100 år i 2019, og dermed smeller vi til med denne lissepasningen til publikum. Det er non-stop musikk fra kl. 20.00-02.00 og hvert band spiller hver tredje time, hvilket gir totalt to timer per band. Det skal dermed være rikelige muligheter til å danse av seg julematen den 28. desember.

Dørene åpner klokken 19.00. Billetter kan kjøpes via GD Billett, eller når man ankommer i døren. Vi minner om at det er 18 års aldersgrense denne kvelden.

Da gjenstår det bare å ønske velkommen til fest. Vi ønsker Magnus og hans medhjelpere masse lykke til med de siste forberedelser.

Førjulshilsen fra FF web