Etter 0-3-tapet mot Toten i en rimelig jevnspilt kamp på Lena i delvis mørke onsdag kveld, var det en revansjelysten Faaberg-gjeng som tok imot totningene til returkamp i dagslys søndag. Toten lå før kampen kun ett poeng bak Raufoss på toppen av tabellen med en kamp mindre spilt, og ville med seier ta et aldri så lite grep om KM-tittelen og opprykket til Interkrets. Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn totningene nok hadde sett for seg!

Første omgang er jevnspilt, men Toten viser seg å være dødelig effektive, og utnytter alle sine muligheter til å putte. Etter 20 minutter får de et kanskje noe billig frispark på 18 meter. Det skrur de elegant rundt og over muren til 1-0. Etter 32 minutter øker de til 2-0 på en godt utført kontring når de til slutt klarer å spille seg ut etter et vedvarende press fra oss. De er flinke til å utnytte dødballene sine, og øker til 3-0 etter 41 minutter når ballen etter frisparket heades tilbake omtrent fra dødlinja og deretter trykkes i mål. Men nå svarer vi umiddelbart. Peiman spilles opp i mellomrommet, sender en strålende krosser ut til Gudbrand på høyre, og hans innlegg møter Esten på volley og setter kula utagbart forbi keeper, som ikke engang rekker å få opp arma. Dermed en viktig redusering for oss rett før pause, og en viktig vitamininnsprøytning før 2. omgang. Fram til scoringa har vi ikke riktig vært besluttsomme nok på siste tredjedel, men denne satt godt.

Andre omgang er også jevnspilt, og det spillemessige overtaket skifter litt mellom laga også i denne omgangen. Vi starter imidlertid omgangen best, og gir et stadig mer vaklende Toten-forsvar trøbbel når vi strekker dem bredt. En forsmak får vi når Morten sender ivei en suser som har glimrende kurs, skrur strålende, men akkurat litt for lite, og treffer stanga. Men Toten er rysta, og som et resultat av godt trøkk fra oss, gjør de etter 60 minutter en feil som gjør at Gudbrand tilkjemper seg ballen og kan sette den sikkert i åpent mål omtrent fra 16 meter. Poenga som Toten nok var ganske sikre på å hente hjem før kampen, og særlig på 3-0, henger plutselig i en stadig mer tynnslitt tråd, og det merkes på både bane og benk. Vi aner nå at det er helt klart mulig å hente både ett og tre poeng, og fortsetter å kjøre kampen. Gjestene er stadig på etterskudd i denne fasen av kampen, og gir nå stadig bort frispark og pådrar seg gule kort. Etter 64 minutter får vi et nytt frispark i gunstig posisjon, ca. 25 meter ute på vår venstre side. Mathias server som så ofte før i kampen nøyaktig, og Belal vinner hodeduellen inne i feltet og stanger inn den velfortjente utligninga.

Deretter blir vi litt lavere igjen, Toten kommer høyere. De får en del cornere og gunstige frispark det siste kvarteret, men nå har vi fått styr på dødballene deres og rydder unna. De har en god sjanse på slutten, men skuddet stryker stolpen. Vi får mer rom å angripe i, og det er på grensa til rødt når Gudbrand tar seg forbi deres bakerste forsvarer godt ute til venstre og blir felt. Både Belal, Methi og Esten har gode skuddforsøk, Belal skyter i nettveggen når det kanskje hadde vært bedre å prøve et innlegg foran mål, og Belal blåser også en stor sjanse over etter retur fra keeper, men dommer blåste i alle tilfeller for offside. Etter noen tilleggsminutter ebber det hele ut med 3-3. Toten har «mista» poeng i tetstriden, men bør nok alt i alt etter spill og sjanser si seg fornøyd med at de i det hele tatt fikk med seg noe hjem til Toten. Vi viser strålende moral ved å hente opp 0-3, og viser at vi er på høyde og vel så det med tetlagene når vi kan stille så sterkt som vi gjorde i dag. I 2. omgang har Abdul og Jo meget god kontroll i midten bak, Vegard B spiller venstreback som om han aldri hadde gjort annet, og bakerst står Sander nok en solid kamp. 5 gule kort til Toten, 0 til oss. Det sier også sitt.

Laget: Sander, Belal, Abdul, Jo, Vegard B, Mathias, Methi, Peiman, Gudbrand, Esten, Morten. På benken Amund (inn for Mathias), Einar, Mahdi, Kristian, Øystein.

Per Myhre, Hovedtrener