A-laget gjestet mandag kveld Gjøvik/Lyn på Gjøvik Stadion. Det endte med en 2-0 seier til oss og vi er fortsatt ubeseiret i serien i 2019.

I stri vind fra nord og snøbyger var det en nesten fulltallig tropp fra A-laget som tok turen til Gjøvik mandag kveld. Etter en god gjennomkjøring mot Vålerenga i cupen foregående torsdag var det klart at vi skulle til Gjøvik for å fortsette seiersrekken i serien. Lagene entret banen i stri vind fra nord, snøbyger og 2 grader. Faaberg tok tak i kampen fra start og skapte de første minuttene allerede noen farligheter foran Gjøvik/Lyn sitt mål. Etter ca. 15 minutter vinner vi ballen gunstig på egen halvdel og kjører en glimrende overgang som ender med at Esten setter inn 1-0 etter et innlegg fra vår venstre kant. Utover i omgangen skaper vi flere gode sjanser uten at det gir uttelling i målprotokollen. Vi har blant annet et skudd i tverrliggeren fra 16 meter. Lagene går til pause med stillingen 1-0 til oss.

I 2.omg kommer Gjøvik/Lyn mer med i kampen uten at de klarer å skape de store farlighetene foran vårt mål. 2. omgang er relativt jevnspilt og det er ikke all verden av sjanser til noen av lagene. Halvveis i omgangen gjør Faaberg noen spillerbytter og inn kommer blant annet Filip Ziolko. Han skaper straks noen farligheter foran motstanders mål. I det 89 minutt får Filip en pasning i bakrom, og han tar med seg tidligere Faabergspiller Thor Arne Krogh på en løpetur. Han parkerer Krogh og setter ballen kontant i mål alene med keeper, og 2-0 til Faaberg.

Vi presterer under middels på Gjøvik denne kvelden og det som gleder aller mest er at vi er bunnsolide bakover og nok en gang holder nullen, samt at vi tar med tre viktige poeng hjem til Lågens vestbredd.

Faaberg: Varpestuen – Joe, Granseth, Finnsnes, Emil – Mathias, Bjerkli, Methi – Esten, Håbakk, Berdal.

Benyttende innbyttere: Staum, Nesset, Rahmi, Filip.

Mål: Esten, Filip.

Neste kamp for A-laget er allerede fredag kveld hjemme på Jorekstad mot Ringsaker. Kick-Off 19.30!

Bilde: Kjell H. Vollan, GD.