Om Faaberg Idrettslag & Faaberg Fotball

FAABERG FOTBALL

Faaberg Fotball er en klubb for områdene Fåberg og Jørstadmoen. Vi har også medlemmer fra Øyer, Rudsbygd, Lillehammer og Vingrom. Klubben har ambisjonen hvert år å stille lag i alle aldersnivåer fra gutt/jente 06 til senior. I seniorklassen prøver vi å stille to lag, et A-lag og et rkruttlag. Vi klarer desverre ikke å stille jentelag i alle alderstrinn, dette er klubbens store ønsker for fremtiden, å tiltrekke seg flere jenter.

Faaberg Fotball er en dugnadsdreven klubb og er medlem av allianseidrettslaget Faaberg Idrettslag. Klubben har ingen ansatte, alle verv i klubben er frivillig og for det meste besatt av foreldre til tidligere eller nåværende spillere i klubben.

Vår klubb har lang tradisjon og har i sin storhetstid (på 80 tallet) prestert stort i nasjonale ligaer og cuper. Faaberg spilte semifinale mot Vålerenga i cupen (NM), 1985, og 5. plass i datidens 1. divisjon (nivå 2) som beste plassering i serien. Etter 1999 ble senior og junior fotballen organisert sammen med Lillehammer Fotballklubb i en ny klubb Faaberg Fotball Lillehammer (FFL). Ti år etter dette, i 2009, vedtok begge parter å ende dette samarbeidet. Som følge av dette etablert Faaberg senior og junior lag.

Faaberg Fotball arrangerer hvert år en fotballskole med rundt 300 deltagere som går av stabelen første uke etter skoleslutt. Dette er den største fotballskolen i Indre Østlan fotballkrets. I tillegg arrangerer klubben en av innlandets største turneringer i helgen før skolestart om høsten. Den helgen at Faaberg og Jorekstad i mot rundt 340 lag eller ca 6000 gjester.

I Faaberg Fotball kan du enten som spiller, dommer, lagleder, trener, foresatt eller som generelt fotballinteressert få dele dine interesser eller kunnskaper med mange andre med samme interesse.

Faaberg Fotball skal fremstå som en klubb med en klar visjon, der man har fastsatt målsettinger som man ønsker å nå. Det skal være definerte virkemidler for å nå disse målsettingene. Dette skal være konkrete virkemidler, der det er fastsatt ansvarlige for gjennomføringen, og med tydelige rammer for både kostnader og gjennomføring.

FAABERG IDRETTSLAG

Faaberg Idrettslag ble etablert i 1919 som et vanlig idrettslag for datidens Fåberg kommune som i dag er sammenslått med Lillehammer kommune.

Faaberg Idrettslag eller FIL har hatt flere undergrupper, fotball, håndball, ski og friidrett. I løpet av 80 tallet ble håndball og fotball satt som egne juridiske og økonomiske enheter. FIL ble da en overbygning for disse klubbene og det ble dannet et allianseidrettslag.

Dette vil si at alle utøvere i Faaberg Fotball, FF, og Faaberg Håndball, FH, ble medlemmer av Faaberg idrettslag, men FH og FF administrerte sine egne aktiviteter og medlemmer.

Faaberg Idrettslag er en av flere “eiere” av Jorekstad AS og anlegget rundt. Dette vil si at FIL har representanter i styret for Jorekstad AS. Jorekstad driver i dag badeanlegget og bygningsmassen med blant annet forsamlingslokaler, idrettshall på Jorekstad.

FIL driver aktiviteten for idrettsskolen og ski/friidrett. Organisasjonsmessig er ski og friidrett under idrettssskolen som driver allidrett for barn mellom 5 og 10 år. Idrettsskolen har i løpet av året forskjellige aktiviteter som skirenn, både ukesrenn og klubbmesterskap, skøyter, hall idrett og fotball.

Fra og med årsmøtet 2009 gikk Faaberg Håndball sammen med Lillehammer Håndball og dannet LFH 09.Faaberg Håndball er ikke lagt ned som klubb, men er såkalt sovende (ingen medlemmer, men fortsatt registrert).

For å lette driften og trykket på antall tillitsvalgte har FIL og FF fått et nærmere samarbeid i og med at begge styrene består av de samme personene og den samme sammensetning.

Klubben ønsker at du blir medlem av Faaberg Idrettslag, enten som aktiv eller som støttemedlem. Ta da kontakt med kasserer Kari Feiring, kari_feiring@msn.com  for nærmere informajon.

0
Antall guttespillere
0
Antall guttelag
0
Antall Jentespillere
0
Antall Jentelag

Organisasjon

FIL og FF er likt organisert, med noen forskjeller. Begge klubber har valgt å la Økonomi/regskapsdelen ligge utenfor hovedstyret. Hovedstyret har ansvaret for økonomien i klubben, men utføringen av regnskapet er satt bort.

 • FIL har en tillitsvalgt som kasserer, Tom Paulsen, han sitter ikke i styret
 • FF har engasjert Revisorsenteret til å utføre oppgaven som kasserer.

Bane og anlegg eies av FIL men vedlikeholdes og administreres av FF. Banemester og Materiellforvalter har FF også valgt å legge utenfor hovedstyret. Begge skal møte i styremøter dersom hovedstyret ser behov for dette.

0
Organisasjonsnummer

Styret i Faaberg Fotball

Pål Brenne
Pål BrenneLeder
Vibeke Brendstuen
Vibeke BrendstuenStyremedlem
Håvard Engensbakken
Håvard EngensbakkenVaramedlem

Ansatte

Marthe Stine Rustad
Marthe Stine RustadAdministrativ leder
Henning Brendstuen
Henning BrendstuenSportssjef

Sportsutvalget

Henning Brendstuen
Henning BrendstuenSportssjef Ungdom og Senior
Magnus Kornby
Magnus KornbyFair Play ansvarlig
Pål Brenne
Pål BrenneUtstyr og materiell
Ole Petter Rønningen
Ole Petter RønningenUtstyr og materiell
Morten Bakken
Morten BakkenBanekoordinator
Christian Skyttermoen
Christian SkyttermoenDommerkoordinator

Begeistringsutvalget

Jostein Wahl
Jostein WahlMarked
Jennie Furulund
Jennie FurulundMarked
Jørn Dissen
Jørn DissenWebmaster
Anne Berit Solheim
Anne Berit SolheimKampanjer
Ledig stilling!
Ledig stilling!Arrangementsansvarlig
Denne rollen har ansvaret for gjennomføring av kamper på Jorekstad. En hyggelig og sosial jobb, godt støttet av ferdige rutinebeskrivelser og selvdrevne dugnadsteam! Interesserte kan kontakte oss på begeistring@faabergfotball.no

Faaberg-Turneringen

Ole Martin Hojem
Ole Martin HojemLeder
Bente Moringen
Bente MoringenNestleder

Bane & anlegg

Pål Brenne
Pål BrenneLeder
Thorgrim Hellan
Thorgrim Hellan
Ola Tom Rudsar
Ola Tom Rudsar

Historie, Æresmedlemmer og Adelskalender

100 år med idrettslig begeistring

21. september 1919 ble Faaberg Idrettslag stiftet av blant annet den britiske soldaten William Tilley. Det var i starten tenkt som et IL der fotballen stod i fokus men senere fulgte aktiviteter som ski, friidrett, håndball og friidrett. I dag er det hovedsaklig fotballen og den mer allsidige idrettskolen for de yngre som utgjør hovedaktivitetene.

I de snart hundre årene siden oppstarten har det vært spilt både topphåndball og fotball på nest øverste nivå på Jorekstad. Høydepunktet for mange vil være semifinalen mot Vålerengen i Norgesmesterskapet i 1985. Ved siden av dette har det vært arrangert store og tradisjonsrike stemner og turneringer i en rekke ulike idretter. Den mest kjente i dag er Faaberg turneringen i fotball som tok over når utendørsturneringen i håndball, med samme navn, ble nedlagt på åttitallet når håndball-sporten flyttet inn under tak for godt. I en årrekke var Jorekstadstafetten et betydelig arrangement ved siden av Pelleløpet og lilleputtturneringen i fotball. Ved siden av dette har Faaberg IL arrangert hele fire NM på ski samt ett NM i terrengløp.

I 1999 fusjonerte Faaberg Fotball med Lillehammer Fotball i et forsøk på å bygge et lag som under visjonen “toppfotball i vinterland” satte seg som mål å ta steget opp i norsk toppfotball. Dét gikk nesten i 2000 da laget vant 2. divisjon (3. nivå) men de tapte kvalifiseringen for 1. divisjon. Utover dette var samarbeidsklubben preget av pendling mellom 2. og 3. divisjon og i april 2010 gikk klubbene igjen hver til sitt.

I dag er Faaberg Idrettslag/Faaberg Fotball i god forfatning med trygg økonomi og med et voksende antall spillere i yngres aldersklasser. Faaberg har seniorlag for herrer, et G19-lag og stiller lag i alle aldersbestemte klasser. Håndball-klubben ble vedtatt oppløst i årsmøtet 2017. Av andre idretter er det idrettskolen som fotsatt er aktiv med allidrett, skøyter og lysløyperenn.

Fra høsten 2017 startet Faaberg Idrettslag/Faaberg Fotball opp med egen skolefritidsordning i form av Faaberg Idrettsfritidsordning (IFO) for 1. – 4. klasse og Faaberg Akademiet (FA) for 5. – 8. klasse.

I 2019 fyller Faaberg Idrettslag/ Faaberg Fotball 100 år. Jubileet vil markeres på flere måter gjennom året og det ble i 2017 startet opp et prosjekt for å samle inn midler til en “folkegave” til klubben. Målet er å få bygget ny tribune på Jorekstad innen 21.9.2019.

Statutter for utmerkelser i Faaberg Fotball

 • Juniorkruset

  Tildeles spillere som har representert Faaberg Fotball i alt 250 – to hundre og femti kamper på klubbens junior og/eller yngre lag. Kamper som godkjennes er serie, cup og privatkamper.

 • Faabergstatuetten

  Tildeles spillere som har representert Faaberg Fotball i alt 250 – tohundreogfemti –
  kamper på klubbens senior førstelag. Kamper som godkjennes er serie, cup og  privatkamper.

 • Gullklokken

  Tildeles spillere som har representert Faaberg Fotball i alt 400 – firehundre – kamper
  på klubbens senior førstelag. Kamper som godkjennes er serie, cup og privatkamper.

Æresmedlemmer i Faaberg Idrettslag og Faaberg Fotball

1960      HSBØ

1963      Gina Regland

1963      Arnold Halsan

1969      Martin Doseth

1969      Nils Bakke

1971      Randulf Møllerløkken

1979      Randi Halsan

1985      Kjell A. Thoresen

1988      Bernhard Bø

1988      Arne Korsvold

1988      Rolf H. Rønning

1997      Steinar Hansen

2009      Mari Solberg

2009      Kai-Ole Haugstad

2009      Odd-Arne Engh

2011      Terje Rønning

2015      Erland Brenne

I tillegg har følgende vært æresmedlemmer, men har dessverre gått bort:

Sverre Moringen, Hans A. Haagensen, Kjellfrid Brusveen, Lars Voldbakken, Reidar Ødegård, Arne Rustadstuen, Martin Mathisen, Martin Voldbakken, Ole Lundgård, Simen Rønning, Simen Huse, Magne Bakke, Alf Haugen, Magnhild Haugstad, Nils Løkken, Sverre Besserud, Olav Solberg og Ole Haugstad.

Adelskalender Senior Herrer

(Kalenderen er kun oppdatert for nyere tid)

A-lag herrer obligatoriske kamper

1 Åsvestad Kjell Roar 289
2 Jørgensen Stig Andre 92
3 Valla Kjetil 90
4 Moen Anders Gjerde 80
5 Ness Tord Langedal 70
6 Aavik John Trygve 70
7 Skoglund Dennis 66
8 Clemetsen Markus 56
9 Johannessen Kim Rene 54
10 Leistad Robert Haugen 52
11 Øzdemir Mustafa 49
12 Stensrud Glenn 47
13 Gravningsmyhr Thomas 47
14 Brendstuen Henning 45
15 Asklien Jonas 43
16 Akca Rahmi Bjelbøle 42
17 Wærstad Magnus Eri 41
18 Valset Sverre Lindsøe 40
19 Jalali Daryoush 40
20 Martinsen Kjetil 39
21 Kleiven Emil 38
22 Nerland Martin Bakkeli 36
23 Meldal Erland 36
24 Horten Anders 33
25 Adjou Amir 33
26 Vollset Lars Tore By 33
27 Odnes Bernt 32
28 Wide Sebastian -Seb- 31
29 Markengbakken Iver 31
30 Bjerkli Sindre 30
31 Nesset Martin 30
32 Gjeruldsen Sven Thore 29
33 Øzdemir Muhammed Numan 29
34 Sulheim Håkon 28
35 Dimakis Kristoffer -Grekern- 27
36 Fjelltun Jan Christian 26
37 Granseth Simen 26
38 Breiland Magnus 25
39 Skogstad Fredrik Sie 25
40 Kvisle Anders 25
41 Aarstad Thor Bjarne 25
42 Nazari Marko 24
43 Ibrahim Mehvan 23
44 Bostad Jakob -Jake- 23
45 Staum Anders 22
46 Kleiven Andreas 22
47 Dagsgard Rune Hoddevik 22
48 Kleiven Bjønne 22
49 Skyttermoen Morten 19
50 Tømmervik Kristoffer 18
51 Ommang-Engen Kristen 18
52 Tangen Ola 18
53 Bugge Eirik 17
54 Halmrast Jonas 17
55 Tyrom Pål 16
56 Tømte Jon Lidsheim 16
57 Halvorsen Erik 15
58 Engeland Erik 15
59 Solberg Håkon 15
60 Klomstad Alexander 15
61 Linn Arne 14
62 Halmøy Gaute Belle 14
63 Kristiansen Bjørn-Erik 14
64 Lundberg Håkon 13
65 Johnsen Karl Jonas 13
66 Aabakken Christian Rusten 13
67 Sevaldsen Karl Kristian 12
68 Skjæret Morten Harviken 12
69 Myrvold Marius Stokke 11
70 Kvebæk Kyrre Løvold 11
71 Pettersen Andre Røishagen 11
72 Ntambwe Gift Mwandu Oscar 11
73 Vaadal Håvard Mo 10
74 Al Masoudi Abdul Raman 10
75 Myrstad Jonas Reitan 10
76 Alegria Bastian M T -Chile- 10
77 Åsaune Mats -Bindal- 9
78 Riisøen Vegard Johnsen 9
79 Svenkerud Terje 9
80 Nesset Endre 8
81 Johnsen Eivind Hamarheim 8
82 Olstad Even 8
83 Lønseth Thomas 6
84 Taymuri Peiman 6
85 Roald Mats 6
86 Ringlund Morten Dalsbotten 5
87 Bakken Rune Solholm 4
88 Nerland Martin Bakkeli 4
89 Haugen Morten 4
90 Mikalsen Cato Visdal 4
91 McCabe Michael 4
92 Bøen Kristian 4
93 Furulund Joakim 4
94 Mathisrud Magnus Stuen 4
95 Holø Alv Kristian 3
96 Mengshoel Esten 3
97 Lønstad Thomas 3
98 Lørken Hans Christian 3
99 Jakobsen Sindre Bergan 3
100 Haugsdal Emil 3
101 Bakken Ulf 3
102 Tråseth Vebjørn 3
103 Ekre Sindre Gutuen 2
104 Ryen Kåre Håkon 2
105 Krogh Thor-Arne 2
106 Knutsson Steven 2
107 Nakling Håkon 2
108 Nustad Lars 1
109 Svartnes Martin Maasjø 1
110 Dambelly Gibril 1
111 Holmslet Frank Sørmo 1
112 Brathovde Anders 1
113 Eidsvold Ole Alexander 1
114 Kjønø Espen 1

Mål, A-lag herrer obligatoriske kamper

1 Valla Kjetil 47
2 Martinsen Kjetil 29
3 Leistad Robert Haugen 27
4 Sulheim Håkon 25
5 Moen Anders Gjerde 23
6 Skoglund Dennis 22
7 Asklien Jonas 18
8 Ness Tord Langedal 17
9 Jørgensen Stig Andre 16
10 Kvisle Anders 16
11 Wærstad Magnus Eri 15
12 Stensrud Glenn 13
13 Johannessen Kim Rene 12
14 Clemetsen Markus 11
15 Skogstad Fredrik Sie 11
16 Meldal Erland 10
17 Dagsgard Rune Hoddevik 10
18 Valset Sverre Lindsøe 9
19 Bjerkli Sindre 9
20 Jalali Daryoush 9
21 Dimakis Kristoffer -Grekern- 8
22 Adjou Amir 8
23 Tyrom Pål 8
24 Gjeruldsen Sven Thore 8
25 Ntambwe Gift Mwandu Oscar 7
26 Tangen Ola 7
27 Bugge Eirik 6
28 Lønstad Thomas 6
29 Aabakken Christian Rusten 6
30 Gravningsmyhr Thomas 5
31 Akca Rahmi Bjelbøle 5
32 Breiland Magnus 4
33 Mikalsen Cato Visdal 4
34 Sevaldsen Karl Kristian 4
35 Nakling Håkon 3
36 Øzdemir Muhammed Numan 3
37 Vollset Lars Tore By 3
38 Ommang-Engen Kristen 3
39 Øzdemir Mustafa 3
40 Tråseth Vebjørn 2
41 Skjæret Morten Harviken 2
42 Klomstad Alexander 2
43 Alegria Bastian M T -Chile- 2
44 Jakobsen Sindre Bergan 2
45 Bostad Jakob -Jake- 2
46 Pettersen Andre Røishagen 2
47 Granseth Simen 2
48 Fjelltun Jan Christian 1
49 Staum Anders 1
50 Odnes Bernt 1
51 Kleiven Bjønne 1
52 Myrvold Marius Stokke 1
53 Nazari Marko 1
54 Olstad Even 1
55 Halmøy Gaute Belle 1
56 Ekre Sindre Gutuen 1
57 Åsaune Mats -Bindal- 1
58 Skyttermoen Morten 1

Adelskalender Senior Kvinner

(Kalenderen vil oppdateres etter den første sesongen i 2017)

A-lag kvinner obligatoriske kamper

Mål, A-lag kvinner obligatoriske kamper

Adelskalender opp til Junior

(Kalenderen er kun oppdatert for nyere tid)

Antall obligatoriske kamper opp til junior

1 Granseth Simen 338
2 Furulund Joakim 305
3 Åsvestad Kjell Roar 289
4 Gulbrandsen Ida Delphin 288
5 Furulund Julia 282
6 Løland Sondre Gran 277
7 Ellingsen Petter Feiring 276
8 Linn Synne 275
9 Haugen Morten 271
10 Gudbrandsen Inga J 269
11 Mork Pål L 268
12 Dahl Asbjørn Lyngnes 268
13 Rudsar Sander 267
14 Reistad Rasmus 261
15 Ekre Sindre Gutuen 259
16 Antonsen Cato 256
17 Bræin June 254
18 Pedersen Andreas Sveum 252
19 Pettersen Erik 241
20 Rezai Dudane 240
21 Karusbakken Johanne Holmedal 238
22 Mathisrud Magnus Stuen 237
23 Størdal Helle Skagestad 236
24 Kjønø Espen 233
25 Sandbu Aurora Runesdatter 231
26 Nyrud Marie 224
27 Kvisberg Teodor Rustad 221
28 Langseth Martin Remmen 221
29 Kvebæk Kyrre Løvold 216
30 Brenne Ida Fredagsvik 214
31 Haugli Amund 213
32 Størdal Aksel Skagestad 208
33 Dahl Vegard 207
34 Valen Maia Risvoll 198
35 Kornby Justine 194
36 Lillebø Magnus Lunde 189
37 Thorsen Iver Sagstuen 186
38 Skarpjordet Silje 184
39 Senderud Håkon 184
40 Kornby Sebastian 182
41 Randby Eivind Høiland 181
42 Sagdalen Ingrid 180
43 Anders 180
44 Adow Ajob Abdullah 178
45 Mork Ivar 177
46 Moringen Simen Moen 175
47 Brenne Noah Fredagsvik 175
48 Ellingsen Anna Feiring 173
49 Beitdokken Martin 173
50 Arntzen Jonas Rundsveen 173
51 Skyberg Edvard 170
52 Dahl Sunniva 170
53 Gudbrandsen Egil J 169
54 Poirters Luca 166
55 Haugli Mathias 163
56 Dahl Sondre 162
57 Granseth Martin 160
58 Håvardslien Jon 159
59 Ziolko Filip 158
60 Sviggum Ida 158
61 Olsen Aldine Brænden 158
62 Mathisen Kevin 158
63 Haugen Tobias 157
64 Noreng Espen 156
65 Pettersen Simen 155
66 Pedersen Jesper Sveum 155
67 Jordbruen Mikkel 154
68 Bekkevold Stephan Olstad 154
69 Holmestad Trym 153
70 Engeli Øystein 151
71 Nyrud Elise 150
72 Larsen Linn Fjeldstad 150
73 Myhren Mats Bjerke 150
74 Meland Theodor Johnslien 150

Mål, opp til junior i obligatoriske kamper

1 Pedersen Andreas Sveum 265
2 Ellingsen Petter Feiring 249
3 Bræin June 176
4 Skogsrud Zantos Jonsson 176
5 Dahl Asbjørn Lyngnes 172
6 Thorsen Iver Sagstuen 171
7 Adow Ajob Abdullah 162
8 Berg Sylfest Groven 158
9 Ziolko Filip 155
10 Opsann Edvald Smogeli 154
11 Dahl Sunniva 149
12 Aspesletten Torjus 143
13 Nyrud Elise 132
14 Hjertenes Leon Jacobsen 131
15 Hellvik Eirik Hagen 124
16 Rezai Dudane 116
17 Gulbrandsen Ida Delphin 114
18 Beitdokken Martin 106
19 Haugli Amund 104
20 Reistad Torstein Vigen 100
21 Holmestad Oda Søyset 99
22 Reistad Anders 97
23 Størdal Aksel Skagestad 96
24 Håvardslien Jon 93
25 Olsby Tobias 91
26 Øien Vetle Njarga 89
27 Langseth Martin Remmen 82
28 Nyrud Sondre 80
29 Nilsen Kevin Nathaniel Bakken 71
30 Mork Ivar 70
31 Mork Pål L 67
32 Furulund Julia 66
33 Said Zakaria 64
34 Hoff Hansen Ådne 61
35 Valla Kjetil 61
36 Larsen Linn Fjeldstad 61
37 Anders 60
38 Tyvold Sasitorn Jasmin 59
39 Hellvik Andreas Hagen 59
40 Bekkevold Stephan Olstad 59
41 Nyrud Marie 57
42 Brettengen Kristian Børresen 55
43 Alsberg Erik 55
44 Løkken Simen Sletten 54
45 Monset Even Kristian 51
46 Sviggum Ida 51
47 Nustad Anton Martinus Haugen 51
48 Nereng Ane-Sofie 48
49 Moringen Emil Moen 48
50 Noreng Espen 48
51 Skamsar Henrik 47
52 Dahlsveen Robin 46
53 Ellingsen Anna Feiring 45
54 Holje Mathias 44
55 Løken Vegard 42
56 Haugli Mathias 42
57 Martinsen Kjetil 42
58 Sagdalen Ingrid 41
59 Steinslien Aurora Grimsrud 40
60 Pettersen Erik 39
61 Aabakken Christian Rusten 38
62 Haug Alexander 37
63 Strøm Christoffer Åsheim 36
64 Løland Sondre Gran 36
65 Sulheim Håkon 36
66 Mathisen Kevin 36
67 Brathovde Anders 35
68 Gudbrandsen Inga J 35
69 Wolden Ina 34
70 Bratterud Ludviq Katroni 33
71 Granseth Simen 33
72 Furulund Joakim 32
73 Skyberg Edvard 32
74 Sokollek Linus 32