Lørdag ble det for femte gang avholdt uoffisielt Norgesmesterskap (NM) for ansatte i barnehager på Jorekstad. Det ble til slutt Håbafjell som stod igjen som vinnere når klokken rundet 16.30 lørdag.

Faaberg Barnehage NM ble i år arrangert for femte gang, og nå kan vi for alvor si at dette arrangementet har kommet for å bli. Vi i Faaberg Fotball gleder oss over å invitere hele Norge til Jorekstad og som vanlig kom det lag fra flere ulike steder i landet. Faaberg Barnehage NM er uoffisielt norgesmesterskap i fotball for ansatte i barnehager. Det spilles 7er fotball og hver kamp varer i 1×25 minutter.

Bygg bedriftskultur

Selv om dette er et prestisjefylt mesterskap preget av tidvis sterkt konkurranseinstinkt, så er dette mesterskapet hvor det er lov å være best uten ball. For mange er det langt viktigere å vinne banketten, og Barnehage NM har idrettsglede og folkehelse i fokus. Vi får stadig rapporter om barnehager som har begynt å trene sammen for å komme litt i form. Noen jobber sågar dugnad for å få råd til flybilletter, og historiene er mange og ulike. Dette tenker vi er flott, og det gjør også noe med samholdet og arbeidsmiljøet til barnehagene som deltar. Mesterskapet er en ypperlig anledning til å bygge bedriftskultur og vi føler vi har lykkes godt med vårt fokus, når vi ser den gleden som vises av samtlige deltakere, både på og utenfor banen.

Nytt mattilbud

En nyhet i år var at vi tok noen steg når det kommer til servering. Vi hadde åpen kiosk, men mattilbudet var utvidet med eget serveringstelt hvor vi i år samarbeidet med Jenny Mosveen fra Matveveriet. Dermed kunne vi i år by på skikkelig lunch til våre deltakende lag. Vi synes dette var spesielt bra, fordi maten er basert på kortreiste produkter fra lokale leverandører. Dermed fremmer vi lokal matkultur fra Lillehammer og Gudbrandsdalen når vi har hele Norge på besøk.

Sluttspillene

Det ble gjennomført både A- og B-sluttspill, og i finalen i B-sluttspillet møttes Lillehammer idrettsbarnehage og Stiftelsen Borgen fra Moelven. Her var det Lillehammer som trakk det lengste strået og stod igjen som vinnere. I A-sluttspillet var det Baklia stall- og gårdsbarnehage fra Follebu som møtte Håbafjell idrettsbarnehage fra Sandnes. Her stod Rogalendingene igjen som vinnere etter en meget spennende og jevn finale.

Alle finalelagene fikk flotte premier i fra Faaberg Partner, MENT, og vi er svært glade for å ha dem med oss på laget.

Begeistringsprisen

Som vanlig har vi i Faaberg fokus på begeistring, og vi deler derfor ut en begeistringspris i samarbeid med Hamar Media. Den går til den barnehagen som virkelig fremstår med glede på Jorekstad. Årets vinnere ble gjengen fra Davinas, og vi gratulerer så mye. Davinas vant ikke mange kamper, men de vant mange hjerter for den enorme positiviteten som ble fremvist gjennom hele lørdagen.

Full fyr på banketten

På lørdag kveld var det som vanlig bankett på Scandic Hafjell hvor også majoriteten av deltakerne bor. Der ventet runde bord, hvite duker, tente lys, god mat og ikke minst høytidelige premieutdeling. Når den er omme, runder vi det hele av med en herlig fest og også i år var vi så heldige å få Reidar Buskenes til å snurre plater. Stemningen stod i taket, og det var bokstavelig talt full fyr i teltet, akkurat slik som det skal være.

Faaberg Fotball ønsker til slutt å rette en stor takk til alle som har bidratt både før og under arrangementet. Det blir ikke Barnehage NM sånn helt uten videre, og det skal til litt folk for å få dette i havn. Ingen nevnt, ingen glemt!

Nå ser vi frem til 2020, hvor arrangementet finner sted 5.-7. juni med selve turneringen og banketten lørdag 6.  juni.

Vi ønsker både gamle og nye lag velkommen til Jorekstad i 2020.