Årets G16 lag består av gutter født 2004 og 2003. De er godt i gang med årets kampsesong, og har så langt spilt to seriekamper i 1. divisjon.

G16 har som alle andre lag i barne- og ungdomsfotballen i Faaberg Fotball ingen resultatmål i form av oppnådde poeng eller plassering på tabellen. Vårt primærfokus er mestring og utvikling. Hovedmålsetningen til G16 i 2019 sesongen er at vi skal gi hver enkelt spiller mulighet til å bli bedre individuelt, relasjonelt og strukturelt. Vi skal trene godt med kvalitet sånn at vi skal fremstå best mulig trent, samt at vi skal skape treningskultur og eierforhold til gruppa og laget vi er en del av.

Første serierunde ble spilt på Jorekstad i uke 17. Motstander var Otta. Vi gikk på et skikkelig nederlag hvor det til slutt endte med 0-6 tap mot laget fra byen ved Rondane.

2. serierunde ble spilt i kveld borte mot Roterud på Røyslimoen Idrettspark. Det var en revansjesugen gjeng som dro forventningsfulle til beste østkant av byen vår for å møte våre gode venner i Roterud IL. Vi har før kampen kun fokus på å gjenskape det vi driller på trening, med å frispille bakfra, holde ballen i laget og frispille inn i angrepssoner og rom fremme i banen. I store deler av første omgang klarer vi til tider å se igjen gode bilder av det vi har trent på. Vi kommer ikke til de store målsjansene, men vi trykker motstanderen godt tilbake innpå deres banehalvdel. Lagene går til pause med stillingen 0-0. I 2. omgang faller vi litt tilbake til gamle synder som vi så mye av i serieåpningen mot Otta. Vi behandler ballen med for lite tempo, pasningsspillet er upresist og vi blir alt for mye fremoverrettet i spillet vårt. Dette fører til at motstanderen kan stå og forsvare seg lett, og vi får mye brudd i mot i midtbaneleddet som fører til noen farlige sjanser imot. Etter ca. 10 minutter i 2. omgang får vi et rødt kort på Martin som følge av 2 gule kort. Selv om vi blir en spiller mindre evner vi å ta tak i kampen igjen og begynner å skape sjanser mot Roteruds mål. Etter 20 minutter får vi straffe etter at Zantos får to strake armer i ryggen i en duell innenfor motstanders 16 meter. Sigve setter ballen kontant i mål til 1-0. Etter 25 minutter får vi et frispark på ca. 30 meter som Niklas skyter direkte på. Keeper gjør en god redning, men Severin er på plass og setter returen i mål til 2-0. kampen ebber ut uten at det blir skapt noen store sjanser til noen av lagene. Vi drar hjem fra Røyslimoen med en god følelse etter det vi mener er en mye bedre spillemessig prestasjon enn i serieåpningen mot Otta. De neste dagene og ukene blir fortsatt fokus på å forbedre grunnspillet vårt offensivt.

En stor takk til kveldens verter Roterud IL. Det er alltid like hyggelig å komme til kamp i Røyslimoen. Gode fasiliteter, hyggelige mennesker i og rundt klubben og ikke minst god og varm kaffe i kiosken. Vi gleder oss allerede til neste gang. En stor takk også til alle Fåberginger som tok turen til østkanten.

Faaberg: Daniel – Sondre, Ivar, Sigve, Eilev – Martin, Niklas, Andreas – Zantos, Erlend, Severin.

Inn fra benken: Noah B, Simen, Mathias og Gedeon.

Mål: Sigve og Severin.

Neste kamp borte mot ØTI på Tretten mandag 13/5.

Trenerteamet G16, Henning Brendstuen.