Tradisjonen tro, er det første uken etter skoleslutt klart for fotballskole på Jorekstad. FF web stakk innom Jorekstad og loddet stemningen, og den var meget god.

I mer enn 20 år har Faaberg i samarbeid med Tine arrangert fotballskole den første uken etter skoleslutt i juni. 2019 er intet unntak og i år er ca. 290 gutter og jenter samlet på Jorekstad. Dette gjør skolen er en av de større fotballskolene i NFF Indre Østland.

Sportssjef Henning Brendstuen er ansvarlig. Han har også med kona si, Vibeke. Hun er ansvarlig for bespisningen som foregår i Idrettshallen. Vi kan dermed si at fotballskole er dermed en real familiebedrift, når det kommer til plassering av ansvar.

Som vanlig byr Faaberg på flotte kunst- og naturgressbaner. Formiddagsmat spises innendørs, og dermed slipper man å tenke på nedbør. På fredag blir det igjen den tradisjonsrike grillingen samt en turnering. Her spilles det kamper «over en lav sko» gjennom dagen. Det er to økter hver dag, og gjennom uken får alle en økt i fritidsbadet. Her skryter Henning av samarbeidet som klubben har med Terje Rønning. Det er ikke rent lite som skal koordineres med så mange barn til stede gjennom uken.

Når det kommer til øktene, så er fokus i all hovedsak på idrettsglede og mestring. Det skal være morsomt å være på fotballskole, påpeker Henning.

Henning er også glad for at de i år har tatt et løft når det kommer til instruktører. Vi ønsker å gi barna best mulig påvirkning. Derfor har vi i forkant av årets fotballskole kjørt alle instruktører gjennom det første delkurset i Grasrottrenerutdanningen. Dette har vært et pilotprosjekt i år, som er mener har vært svært vellykket. Det dreier seg ikke bare om å ha nok instruktører, men de må også gis verktøy for å kunne bidra til å øke kvaliteten på feltet sammen med deltakerne. Når det kommer til antall, så er det i overkant av 30 instruktører med, hvilket betyr at hver maksimalt har ansvaret for 10 barn.

Det var litt fuktig på tirsdag, men ellers har det vært flott vær og det tyder værmeldingene på at det blir ut hele uken. Det var god stemning når FF web tok turen innom, og vi er trygge på at det er både fornøyde og slitne barn når skolen avsluttes fredag.