Onsdag 24. oktober kom LFK til Jorekstad for et skikkelig nabooppgjør i G19 Elite. Resultatet av kampen ville avgjøre den innbyrdes plasseringen mellom de to naboene på hver sin side av brua. Etter at LFK hadde gått rett i angrep og skapt en god sjanse umiddelbart, svarte vi raskt, og tok ledelsen etter et angrep tatt rett ut av den læreboka vi ønsker å spille etter: Vi spiller opp i midten til Peiman, som stikker videre ut til Vegard B. Han flikker videre ut høyre til Esten, som stormer forbi backen og legger inn i feltet. Motsatt flanke Morten er i boks, og ekspederer ballen sikkert i nota til Faaberg-ledelse etter 4 minutter. LFK har nok noe mer ball enn oss, men vi er kvasse framover. Esten er på ny farlig frampå ikke lenge etter målet, men Andreas i LFK-buret avverger. Vi har flere gode muligheter etter flankegjennombrudd, men det blir med det ene målet. Når så tidligere Faaberg-gutt Vegard JR lader kanonen på frispark etter 22 minutter, er det klart for utligning. Vi mister uheldig nok Morten med strekk i ryggen på slutten av 1. omgang. 1-1 til pause.

Det er også klart at Mathias sliter med skade, og han må ut ganske tidlig i 2. omgang. LFK har fortsatt mest ball, men særlig Esten setter grå hår i hodet på LFK-forsvaret. Esten må tåle hardhendt behandling, uten at dommeren synes det er verdt å blåse. På en kjapp kontring av oss kommer Esten gjennom, hindres av LFKs keeper, men holder seg på beina og dundrer ballen i stanga. LFK har helt klart også sine muligheter, og dytter opp folk for å forsøke å ta seieren. Det gir oss rom til overganger, og vi får noen gunstige frispark. Det siste av disse kommer etter 93.30. Vegard B server, og vi er svært nær ved å få satt ballen i mål. Men vi får ikke avslutta skikkelig, Andreas snapper ballen, dunker den oppover, vi klarerer, men bare halvveis, LFK vinner andreballen, stormer fram, sender av gårde et hardt skudd som Sander får opp henda på, men ikke nok til å holde, LFKs mann kommer først på returen, og setter den med kampens aller siste spark i mål til 2-1-seier til bortelaget og ellevill jubel fra de helhvite fra Stampa. Hadde det vært linjemenn i G19 Elite høst, hadde målet muligens vært vinka av for offside, men for en enslig dommer som er for langt unna situasjonen til å kunne se slikt godt nok, er det vanskelig å blåse. Dermed står det 1-2, ikke helt ufortjent, men like fullt ergerlig når vi selv har muligheten til å avgjøre.
Laget: Sander, Belal, Jon, Jo, Magnus, Mathias (Mahdi), Vegard B, Peiman, Esten, Gudbrand, Morten (Kristian). På benken også Øystein, Einar og Vegard D.

Tirsdag 30. oktober skulle så sesongen avsluttes i striregn og null grader på Gran. Som i kampen på Jorekstad mot Gran var det mange forfall inn mot kampstart, for både Jon, Methi, Mathias, Esten og Morten måtte kaste inn håndkleet. Men de som reiste med Faaberg-bussen til Gran denne kvelden var fast bestemt på gi et toppa Gran-lag med 6-7 A-lagsspillere kamp til døra, og beviste det til fulle utpå matta. Vi er uheldig og mister Sander etter kun 2 minutter, da han får føling med korsbåndskaden som holdt han ute i månedsvis gjennom forrige høst og vinter. Inn stepper Øystein, uten oppvarming, og står en glimrende kamp. Med Øysteins inntreden så tidlig, spiller vi 90 minutter med 5 spillere som holder guttealder, og den 6. kommer innpå når Elias byttes inn de siste 15-20. Vi forsvarer oss glimrende i første omgang, og er også i stand til å gi Gran trøbbel defensivt, klarer å være kompakte og er tøffe i duellene mot jevnt over større og sterkere motstandere.

Vi er denne gangen også i stand til å ta med oss gløden ut på banen i 2. omgang, og har i en periode Gran på defensiven. Nærmest er vi når Belal kommer seg gjennom på venstre, legger ut til Peiman, som avslutter nydelig fra 21 meter, men ballen treffer tverrliggeren bak en sjanseløs Gran-keeper. Gran kommer så sterkt tilbake og begynner å komme farlig nær. De får en scoring helt korrekt annullert for offside, uten at dommeren lar seg affisere av klare mishagsytringer fra hjemmelaget. Så etter 70 minutter får de uttelling og går opp til 1-0 på en corner. De bruker muligens i overkant mye kraft i boksen, men uansett klarer de å utnytte sin større fysiske styrke til å putte. Vi er litt på hæla nå, og bare 5 minutter senere sitter nummer to i nota bak Øystein. Men vi gir aldri opp. Vi får en stor mulighet når Elias er våken, bruker farta si og snapper ballen når de skal spille seg ut. Elias har god vinkel, men blir litt het i skuddøyeblikket og treffer ikke skikkelig. Helt på tampen slår Jo et strålende frispark til Gudbrand, som har kommet seg fri fra Gran-forsvaret, men får ikke ordentlig treff med hodet. Etter 94 minutter blåser dommeren av på 2-0 til hjemmelaget, som jubler som om de skulle ha vunnet seriegull. Moro for oss at det er så stor stas å slå Faaberg! Men aller mest moro var det for oss på sidelinja å se et Faaberg-lag som virkelig ga alt gjennom hele kampen, fulgte kampplanen svært godt, sto på til «krampa» tok dem og leverte sitt aller ytterste. Forholda i går tatt i betraktning, er det greit at sesongen nå er over, men med tanke på hvor godt LAGET fungerte i går, er det synd det ikke er flere kamper nå. Uansett var dette et godt steg i riktig retning, som det er verdt å bygge på og ta med seg videre. For ordens skyld er Gran ubeseiret på hjemmebane i hele 2018, og har i de to siste hjemmekampene før oss, slått LFK 6-0 og Valdres 7-1.
Laget: Sander (Øystein), Amund, Jo, Einar (Vegard D), Magnus, Vegard B, Mahdi (Elias), Peiman, Kristian, Gudbrand, Belal.

Per Myhre, Hovedtrener G19.